Vorig jaar vond een winterlinde een stek voor de kerk van de Sint-Pancratiusparochie in Ranst. Daarmee werd werk gemaakt van de oproep van Ecokerk om als engagement voor het werken aan ecologische bekering - waartoe Paus Franciscus oproept in zijn encycliek Laudato Si (2015) - symbolisch een boom te planten.

 

In overleg met een lokale medewerker actief bij Natuurpunt werd gekozen voor een klimaatrobuuste winterlinde. Overigens is de lindeboom geen onbekend landschapselement in de regio. De kerk van deelgemeente Millegem is omkranst door een prachtig geheel van al volwassen lindebomen. Een volwassen lindeboom wordt 35 meter hoog en geeft veel schaduw.

Dit jaar (2021) werd in september, in het kader van een scheppingsviering, een bordje aangebracht bij de linde, zodat het engagement voor Laudato Si kenbaar wordt voor al wie even voorbijgaat. En wie weet wordt over enkele jaren ook genoten van verse lindebloesemthee.

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px