Hoevenzavel viert de H. Franciscus met het project: Ecokerk - Laudato Si’   

5 Jaar geleden schreef Paus Franciscus zijn encycliek ‘Laudato Si’. Ter gelegenheid van de 5de verjaardag van deze Ecologische encycliek heeft de parochie van Hoevenzavel St. Jozef 3 fruitbomen geplant bij de speeltuin naast de kerk.  

Door het planten van deze 3 fruitbomen schenkt de parochie vruchten aan de buurtbewoners, de lagere school en lokale verenigingen onder de slogan: “De aarde is een gemeenschappelijk erfgoed waarvan de vruchten allen ten goede moeten komen.” (laudato Si 93).

Op deze manier willen we als lokale geloofsgemeenschap uitdrukking geven om de boodschap van ‘Laudato Si’ ernstig te nemen, en om het thema ‘ecologie’ als basis te nemen van ons handelen, vieren en spreken.

De fruitbomen sybmoliseren dan ook de oproep om de vruchten van de aarde te delen.   

 
De sfeervolle avondviering, met een zakje bloembollen voor iedere aanwezige, stond in het teken van het feest van de H. Franciscus en zijn zorg om de natuur.

Dankbaar voor het levenswerk van de Paters Minderbroeders, aandacht voor ecologische keuzes en de Taizéwerking Genk-Noord die samen met IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen hun GigaGroencharter kwam voorstellen.

 

 


Boomplanting met belleman

De boomplanting was dan ook een mooie afsluiter.

De drie bomen werden na de viering naar buiten gebracht,  plechtig voorafgegaan door de belleman, en geplant door schepen van Erediensten Ria Grondelaers, Burgemeester Wim Dries en Tom Steensels (IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen- Regio Limburg).

Bert Lochy

 

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px