Kinderen planten boom voor de toekomst

Zondagmorgen 4 oktober hebben kinderen uit het bisdom Brugge samen met bisschop Lode een boom geplant aan het voorplein van het bisschopshuis. De boomplanting gebeurde in het kader van de vijfde verjaardag van de pauselijke encycliek Laudato Si’ die de nadruk legt op het belang van ecologie.

 

Ecokerk had opgeroepen om tussen 1 september en 4 oktober een ‘Laudato-Si’-boom’ te planten en de bisschop van Brugge ging daar op in. Hij gaat zo mee in het engagement van zijn collega-bisschoppen om ‘integrale ecologie’ op de eerste plaats te zetten bij handelen, vieren en spreken.

 

De boom werd geplant door enkele kinderen die met hun gezin aanwezig waren op ‘De Eerste Dag’, een maandelijkse samenkomst voor gezinnen, gevolgd door een misviering.

 

Op de regenachtige ochtend werden de kinderen na een korte speech en een gebed van bisschop Lode Aerts naar voor geroepen.

Met hun meegebrachte schepjes en rakels groeven ze, onder het toeziende oog van Karel Malfliet van Ecokerk, de bisschop en alle andere aanwezigen, een putje voor de nieuwe boom.

De jonge kerselaar is vanaf nu publiek toegankelijk aan het voorplein van het bisschopshuis (Heilige Geeststraat 4, 8000 Brugge).

 


 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px