De Europese Commissies Rechtvaardigheid en Vrede organiseerden hun jaarlijks congres van vrijdag 1 tot maandag 4 oktober 2021 in Brussel en Leuven. Dit jaar stond het thema ‘naar een integrale ecologie – hoe omgaan met de sociale en ecologische crisis?’ hoog op de agenda.

Ter gelegenheid van dit Europees congres werd na de mooie zondagsviering in kerk van de Leuvense Universitaire Parochie ook een Laudato Si'-boom geplant.

 

Dat gebeurde in het unieke kader van het Groot Begijnhof van Leuven, met dank aan de KU Leuven en de medewerking van prof. Marc Vervenne, ere-rector van de universiteit en voorzitter-beheerder van het Begijnhof.

 

De keuze voor een hoogstam appelaar “Veurnse Reinette”, gebeurde in overleg met de dienst Onroerend Erfgoed die waakt over de strenge normen die voor de inrichting en het groenbeheer van deze beschermde site gelden.

 

Door het planten van een fruitboom, maakten de internationale deelnemers hun engagement zichtbaar om in hun verschillende landen de klimaatverandering tegen te gaan en de integrale ecologie van de encycliek Laudato Si van paus Franciscus als basis te nemen voor hun acties.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

boomplanting footer

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px