Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Opnieuw roept Ecokerk tijdens de komende scheppingsperiode politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

Scheppingsperiode ad2

Download het aanbod van Ecokerk

De scheppingsperiode loopt van
1 september (wereldgebedsdag) tot
4 oktober (Feestdag St. Franciscus)

Meer...

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

ter gelegenheid van 5 jaar Laudato Si'. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

  • Emmanuelparochie Hamme-Moerzeke-Waasmunster
    Ook bij het opnieuw samen liturgie vieren... een ecologische reflex De Emmanuelparochie bestrijkt het grondgebied van Hamme, Moerzeke en Waasmunster, en heeft 10 kerken waar weekendvieringen...

Chirogroep produceert zelf stroom voor jeugdlokalen.

Zondag 11 juni mocht gedeputeerde Inga Verhaert de nieuwe installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen officieel inhuldigen bij Chiro Myin van Kalmthout-Centrum. De actieve Chiro groep vergat vorig jaar wel zijn 75ste verjaardag te vieren, maar is wel bij de pinken op ecologisch vlak.

Het uitstekend werkend bouwcomité, begon in 2006 nieuwe lokalen te plannen voor zijn bijna 100 leden.
Na een tweejarige bouwperiode door ouders en leden, konden de groep en de 17-koppige leidersploeg vanaf 2011 de prefab lokalen verlaten en het nieuwe gebouw betrekken.

 

 

Op de ecologische toer

F1Nu waren zij er als een der eerste jeugdverenigingen bij om, dank zij een groepsaankoop via de provincie, in april 14 zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Dat vergde een investering van € 4000, maar dat was door de samenaankoop toch € 2 à 3.000 lager dan normaal. Op 7,5 jaar tijd zullen ze dat bedrag terugverdienen. De panelen leveren immers 3.000 Kwh op, zodat hun piekverbruik gedekt is.

De provincie zorgde niet enkel voor de goedkopere aankoop, maar tevens voor alle info en de praktische kant van de aankoop. Zij schonk ook een display dat in de lokalen opgehangen werd, zodat alle leden kunnen zien hoeveel de panelen opbrengen.

Alle info bij groepsleider Alexander Arnouts: 0493/64 18 58 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Olivier Van Heybeeck, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lieven Gorissen

 

 

F2

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi Afbeelding6 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px