Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Opnieuw roept Ecokerk tijdens de komende scheppingsperiode politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

waar groeit laudatosiboom3

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

Welke groepen plantten al een fruit- of vruchtboom om symbolisch hun engagement uit te drukken om het appel van Laudato Si’ ernstig te nemen? De actie gaat verder de komende weken en maanden.

Meer...

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

ter gelegenheid van 5 jaar Laudato Si'. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

checklist ad

Vernieuwde checklist

Download onze vernieuwde checklist en maak je werking Laudato Si'-proof. 

Meer...

 

TED is een platform waarop interessante sprekers aan bod komen, vaak met nieuwe of spraakmakende ideeën.

Countdown is een initiatief van TED. Hoe gaan we om met de urgentie van de klimaatcrisis? Op dit online event presenteren tal van sprekers hun ideeën en oplossingen.

Paus Franciscus is één van hen.

 

Met de centrale ideeën uit Laudato Si' en de recente encycliek Fratelli tutti, doet hij een gepassioneerde oproep om nu aan het werk te gaan, met alle mensen van goede wil, om de aarde te beschermen en om te waardigheid van allen te verzekeren: "De toekomst wordt vandaag gebouwd. En dat kan niet gebeuren in isolatie, maar in gemeenschap en in harmonie".

De paus spreekt Italiaans. Onderaan rechts op het scherm, kan je kiezen uit 9 talen voor ondertiteling, waaronder Engels, Frans en Spaans.

 

 

 

Ga naar de volledige reeks van TED-Countdown

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px