Met het initiatief ‘Elke groep een klimaatplan’, motiveert Ecokerk sinds 2016 kerkelijke en (christelijk) geïnspireerde groepen om een eigen klimaatplan te maken en dit te delen op Klimaatnetwerk.be, een afdeling van de website van Ecokerk. Doel: "met onze diverse werkingen op termijn netto geen CO2 of andere broeikasgassen meer uitstoten, en dus geen bijdrage meer te leveren aan de wereldwijde klimaatopwarming."

 

"Met de inspiratie van Laudato Si’ willen we het Akkoord van Parijs dus niet alleen ondersteunen, maar ook mee uitvoeren. We willen evolueren naar een klimaatneutrale kerkgemeenschap en tegelijk aan onze politici tonen dat er een maatschappelijk draagvlak is voor de verandering die we nodig hebben."

Ik7mee staand 300pxGrote sprongen, indrukwekkende resultaten

Op Klimaatnetwerk.be staan intussen de concrete verhalen (vaak gegroepeerd) over de initiatieven van de bisschoppenconferentie en diverse bisdommen, ruim 80 parochies en kerkfabrieken, de jeugdbewegingen, 18 nationale organisaties, 775 zorginstellingen via hun netwerken, 1500 katholieke scholen, onder meer via samenaankoop van energie en het initiatief Klimaatscholen2050, diverse congregaties, abdijen en gemeenschappen, en diverse lokale groepen.

Onder hen ook onze lidorganisaties van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede, die elk op hun terrein de realisatie van diverse van de 7 Laudato Si’-doelen als hun kerntaak beschouwen. Vaak gebeurt dit alles in samenwerking en in dialoog met de talloze initiatieven in de samenleving die de transitie naar een nieuwe, duurzame en sociaal rechtvaardige toekomst vorm geven.

Naar Klimaatnetwerk

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px