Esen maakt deel uit van de Pastorale Eenheid Sint-Pieter in Groot-Diksmuide.

We beslisten tot ecologische aanpassingswerken in de kerk, en zijn gestart met de bouw van 5 appartementen, in samenwerking met een sociaal verhuurkantoor.

 

 

laudato si doelen 13

Led lampen

De schreeuw van de aarde

Tijdens de voorbereidende werken voor herkeuring van de elektriciteit van de kerk, hebben we bijna alle lampen van de kerk vervangen door LED-verlichting, zoals te zien is op bijgaande foto.

De sacristie werd omgebouwd en aangepast tot een handige vergaderruimte. Op de foto zie je de ruimte die in gebruik is voor de startnamiddag van de vormselcatechese

 

 

laudato si doelen 14De schreeuw van de armen

Op de site waar vroeger het parochiehuis stond, zijn we begonnen met de bouw van 5 appartementen. 

Het is de bedoeling deze te verhuren via een sociaal verhuurkantoor. Zo willen we tegemoet komen aan de nood van mensen die het niet breed hebben aan betaalbare woningen die ecologisch duurzaam en energetisch zuinig zijn.

Aanvankelijk was het plan om 1 appartement te behouden voor de parochie zelf, maar door de aanpassing van de sacristie tot vergaderruimte, is dit niet meer nodig.

startnamiddag vormelingen Esen

 

laudato si doelen 17Ecologische opvoeding

We betrekken ook de organisatie van het parochieleven in onze keuzes voor duurzaamheid.

Zo gaan doopvieringen in de winterperiode enkel door, aansluitend bij de zondagsmis, zodat de kerk maar eenmaal hoeft verwarmd te worden.

De repetities van het Sint-Pieterskoor gaan in de winter niet meer door in de kerk maar in het ontmoetingscentrum dat toch permanent verwarmd is.

 

 

Ik7mee staand 300px

Stefaan Pollet,

Kerkfabriek Sint-Pieter Esen

 

 

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px