In onderstaand filmpje van Attent - Netwerk voor Maatschappelijke Inzet van bisdom Antwerpen, vertelt Herman Augustyns hoe hij de 7-sprong naar integrale ecologie concreet maakt, in zijn persoonlijk leven en in zijn opdracht als priester.

 


Ik7mee staand 300pxUitgedaagd door de toekomst

 

Herman blikt terug op de periode dat hij pastoor was in Sint-Anna-ten-Drieën, de eco-kerk en fietskerk op Linkeroever, Antwerpen. Hij vertelt over de keuzes die gemaak werden bij het ecologisch investeren in de gebouwen én in de gemeenschap.

Vandaag is hij pastoor in de Rupelstreek, en voelt hij zich uitgedaagd om deze thema's en de duurzame keuzes van de toekomst te realiseren in zijn nieuwe werkplek: "Want onze aarde heeft het nodig."

 

 

Lees ook op Klimaatnetwerk het klimaatplan van Kerkfabriek Sint-Anna-ten-Drieën

Bekijk ook de film 'Energie om te veranderen' van Cidse, waarin Herman en zijn parochianen van Linkeroever vertellen over hun ecologische kerk en de initiatieven van de parochie.

Ga naar de website van Attent en Ecokerk bisdom Antwerpen

Ecokerk logo 144px

Naar campagne Ecokerk

affiche liggend 255px

De campagne sluit aan bij het Laudato Si' Actieplatform dat alle groepen oproept om op 7 jaar tijd volledig duurzaam te worden in de geest van Laudato Si'.

Meer...

 

Het klimaatplan van...