Parochiesecretariaat verhuisde naar de kerk

 

Zoals dat in meerdere parochies het geval is, huurde de gemeente voor de kerkfabriek een gebouw dat dienstdeed als pastorie.

Deze was in gebruik als parochiesecretariaat. We zagen dat er een onderbenutting was van het gebouw: elk jaar verminderde het aantal mensen dat er gebruik van maakte.

 

Ik7mee staand 300pxRuime kerk met mogelijkheden

Ook het aantal kerkgangers verminderde doorheen de jaren. Onze kerk is tamelijk groot en zonder pilaren. De ruimte kon makkelijk herschikt worden. Vandaar dat het idee rijpte om de functies van de pastorie over te brengen naar de kerk.

Na intern overleg binnen de kerkfabriek, gingen we in gesprek met de gemeente. Die zagen dit wel zitten, temeer omdat ze dan ook de huur konden opzeggen van de pastorie. Dit is dan ook gebeurd per 31/12/2022.

Zo gezegd, zo gedaan. In 2022 is dit project gerealiseerd en is er achteraan in de kerk een secretariaat gebouwd dat mooi geïntigreerd is in het kerkgebouw.

Er is ook voor gezorgd dat deze ruimte energiezuinig en budgetvriendelijk verwarmd kon worden.

 

Westmeerbeek2 500pxKerk als hart van de geloofsgemeenschap

Door deze ingrepen wordt onze kerk echt nog meer het hart van onze geloofsgemeenschap.

De liturgie is er, er wordt catechese gegeven en vergaderd, niet enkel door de parochieploeg en de kerkfabriek, maar ook door parochiale verenigingen.

Momenteel zijn er ook nog plannen om de weekkapel om te vormen tot een Godly-Play ruimte.

 

Echtgenoten Renilde Haesevoets (parochie-assistente op pensioen) en Dirk Willems (voorzitter kerkfabriek)

 

Lees ook onze pagina voor Kerkfabrieken en Centrale kerkbesturen

 

Westmeerbeek footer 950px

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px