Welzijnsschakel 't Opstapje in Sint-Lambrechts-Herk en Zelem-Halen is een sociaal café met een DoorGeef winkel, een sociale tweedehands (kleding)shop en een Rap op Stap kantoor.

Ik7mee staand 300px

 

Integrale ecologie ingebed in de werking

In onderstaand filmpje van 'De zomer van Laudato Si'' in Limburg, vertelt coördinator Filip Zwerts waarom de samenhang tussen armoede en ecologie zo terecht door Laudato Si' wordt beschreven.

In 't Opstapje komen beide aan bod, niet enkel omdat het een trefpunt is voor vrijwilligers en mensen die het niet breed hebben en elkaar tot steun zijn, maar ook omdat ze door hun werking actief bezig zijn met een circulaire economie en omdat ze samen met de mensen een atelier hebben voor het upcyclen van onverkoopbare goederen tot nieuwe producten.

Samen is het een participatief geheel, waar mensen niet alleen geholpen worden, maar door onderlinge samenwerking ook openbloeien

 

 

Naar de website van 't Opstapje

Bezoek 't Opstapje op Facebook

Naar De zomer van Laudato Si'

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px