vzw De Tandem is een basisbeweging in Oudsbergen die een voortrekkersrol wil spelen voor een duurzame, solidaire en liefdevolle samenleving. De Vredeshofkes en de Repair Cafés zijn momenteel hun belangrijke actieterreinen.

Welzijnsschakel Tochtgenoten uit Oudsbergen, werkt samen met mensen in kansarmoede. De werking zorgt dat mensen hun gevoel van zelfwaarde stijgt, en dat ze volwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen. Ontmoetingskansen bieden en in dialoog gaan met het lokaal beleid zijn hun actieterreinen.

 

 

Ik7mee staand 300pxMedewerkers en vrijwilligers van beide organisaties vertellen in onderstaand filmpje hoe hun werking een concrete vertaling is van 'integrale ecologie', het kernbegrip uit de encycliek Laudato Si'.

"Er bestaan niet twee aparte crisissen, die van het milieu en die van het sociale, wel een enkele en complexe sociale- en milieucrisis. Het zoeken naar oplossingen vereist een integrale benadering om de armoede te bestrijden, om aan de uitgestotenen hun waardigheid terug te geven en om tegelijk ook voor de natuur te zorgen. (LS 139)"

Het filmpje is gemaakt in het kader van De zomer van Laudato Si' in bisdom Hasselt, een initiatief waarbij je op diverse momenten tijdens de zomermaanden kan deelnemen aan een Lautato Si-wandeling, in dialoog met 5 organsiaties.

 

 

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px