Natuurpunt Borgloon beheert met haar grote vrijwilligerswerking in Groot-Borgloon zo'n 150 ha natuurgebied.

In onderstaand filmpje voert voorzitter Luk Robijns ons mee naar de vallei achter het voormalig Cisterciënzerinnenklooster Coolen, waar ze zo'n 8 ha beschermd landschap beheren en beschermen, en nieuwe natuur tot ontwikkeling brengen.

Ze doen dat met aandacht voor waterbeheer, biodiversiteit en de aanplant van zeldzame inheemse soorten zoals de zwarte populier.

Hij vertelt ook over de maatschappelijke opdracht van Natuurpunt: educatie via samenwerking met scholen en sensibilisering van bezoekers en van de inwoners van Borgloon voor de ontwikkeling van natuur in eigen buurt.

Ik7mee staand 300pxMet hun werking brengt Natuurpunt Borgloon een concrete en dringende oproep van Laudato Si' in praktijk: "De sociale liefde zet ons samen met het belang van de dagelijkse kleine gebaren er toe aan te denken aan grote strategieën die doeltreffend de aantasting van het milieu stoppen en een ‘cultuur van de zorg’ aanmoedigen die heel de maatschappij doordringt." (LS 231)

Het filmpje is gemaakt in het kader van De zomer van Laudato Si' in bisdom Hasselt, een initiatief waarbij je op diverse momenten tijdens de zomermaanden kan deelnemen aan een Lautato Si-wandeling, in dialoog met 5 organsiaties.

Natuurpunt Borgloon

 

 

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px